Waanzinnige moeder steekt zoontje dood

GFC NIEUWS- Een 32-jarige voormalige stewardess uit Engeland heeft in 2017 haar zoontje van bijna 2 doodgestoken na jarenlange psychische en lichamelijke mishandeling door haar echtgenoot, een piloot.

Hij stond donderdag in de rechtbank waar hij 18 maanden tegen zich hoorde eisen voor het geestelijk kapotmaken van zijn toenmalige echtgenote, die hij tot waanzin had gedreven.

De 33-jarige Peter Chilvers, piloot bij Ryanair, werd veroordeeld tot de gevangenisstraf van anderhalf jaar voor het stelselmatig bedreigen en intimideren van zijn vriendin Magda Lesicka.

De vrouw was in juli van dit jaar al veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van hun bijna 2-jarige zoontje James in hun huis in Wythenshawe, in de omgeving van Manchester.

Het koppel was sinds 2010 samen, maar Chilvers bedroog zijn echtgenote vanaf 2014 met een andere stewardess die inmiddels zijn huidige partner en moeder voor zijn twee jonge dochters is.

In de loop der jaren werd de relatie tussen de piloot en Lesicka steeds slechter: ze werd mishandeld, seksueel vernederd en geïsoleerd van familie en vrienden.

Toen Lesicka op een dag aangaf te vertrekken en James mee te nemen, werd ze door haar man met de dood bedreigd. De piloot eiste dat ze samen zouden blijven en kocht daarom een nieuw huis in het dorp Chchire in Wincham.

Saillant detail is dat hij op dat moment al langere tijd vreemdging met de andere stewardess. Toen Lesicka daar op een gegeven moment achterkwam, liep de situatie compleet uit de hand.

In een vlaag van verstandsverbijstering stak de vrouw haar zoontje dood en probeerde ze vervolgens zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Chilvers kwam op tijd binnen en bracht haar met spoed naar het ziekenhuis, niet wetende dat zijn zoon James op de bovenste verdieping dood lag te bloeden.

De politie trof later in de nacht het levenloze lichaampje van het kindje aan.

Overige berichten