fbpx

Waaldijkcollege sluit twee opleidingen af met diploma-uitreiking

GFC NIEUWS- Het A.L. Waaldijkcollege heeft twee opleidingen van de richting Food afgesloten met de uitreiking van de diploma’s aan de geslaagden.

Het ging om 13 studenten die de opleiding Medewerker slagerij en Toonbankslager hebben afgerond en op deze dag hun diploma’s in ontvangst mochten nemen.

De opleiding Medewerker Slagerij is in april 2018 gestart met 10 studenten, terwijl de opleiding Toonbankslager een maand daarna is gestart.

Na een opleiding van 12 maanden hebben deze geslaagden de nodige competenties verworven.

Zo zijn de Medewerker slagers degenen die runder en/of varken karkassen splitsen en verdelen in grote delen. Daarnaast zijn zij degenen die met de hygiënenormen in de hand de slagerijen en hun producten hygiënisch en veilig houden.

Deze opleiding is de basisopleiding voor het slagersvak in Suriname en leidt op tot productie en verkoopmedewerker.

De Toonbankslagers daarentegen zijn diegenen die het oog van de klant strelen met het vlees dat zij in de toonbanken laten neerleggen, de adviezen die zij geven hoe de verschillende portioneringen te bereiden alsook dat zij de voedingswaarden van het vlees kunnen delen met de klant.

BEKIJK OOK
Sluizen en pompgemalen centraal in Japanse ondersteuning tegen wateroverlast

Deze opleiding is gestart met 20 studenten, waarvan 14 hebben deelgenomen aan het examen.

Met het diploma van deze opleiding op zak, is de houder instaat de werkzaamheden in de slagerij te coördineren, scherpe prijzen voor zijn producten vast te stellen en zeker ook inspelen op de wensen van de klant.

In samenwerking met het Onderdirectoraat Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en een eigen beroepenveldcommissie, bestaande uit van exponenten uit de vleesverwerkingssector, probeert het Waaldijkcollege een bijdrage te leveren aan de vaardigheidsontwikkeling onder jonge Surinamers, verbetering van de arbeidskansen van jongeren en in het bijzonder de voedselveiligheid in het land.

Het Waaldijkcollege gelooft dat opleidingen of trainingen de basis zijn voor positieve ontwikkeling, waarbij de bereikte resultaten voor de gehele samenleving merkbaar zijn.