fbpx
Waaldijkcollege levert groep “Medewerker slagerij” en “Toonbankslager” af

GFC NIEUWS- Het A.L. Waaldijkcollege levert vanavond twee groepen opgeleide slagers af, te weten geslaagden van de opleiding “Medewerker slagerij” en “Toonbankslager”.

Op deze dag zullen de geslaagden van de opleidingen hun diploma’s ontvangen.

Het Waaldijkcollege is wederom instaat geweest slagers en andere geïnteresseerden op te leiden in dit nobele vak.

Met deze opleidingen tracht het Waaldijkcollege, de vakbekwaamheid te verbeteren en in stand te houden, alsook de verbetering van de voedselveiligheid als het gaat om verwerkt vlees. Dit alles wordt gedaan in samenwerking met de in de sector betrokken partners.

In het afgelopen collegejaar zijn in totaal 20 personen opgeleid, waarvan 12 geslaagd zijn.

De opleiding ‘Medewerker slagerij” die opleidt tot productie/verkoop medewerker is op 17 april van het vorig jaar gestart met 10 studenten. Gedurende deze opleiding zijn 4 studenten om verschillende redenen uitgevallen.

Bij deze opleiding is extra tijd en aandacht gegeven aan de praktijklessen in het opdelen en splitsen van de runder- en of varken karkassen. Dit met de bedoeling om de kennis en vaardigheden bij de cursisten goed in te brengen. Na afloop van deze opleiding kan de student doorstromen naar de opleiding “Toonbankslager”.

Bij de opleiding “Toonbank slager” die gestart is op 28 mei van het afgelopen jaar, wordt de student opgeleid tot winkelslager. Hij is de slager, die ervoor zorgt dat alles binnen de slagerij vlot verloopt.

Hij zorgt er ook voor dat het vlees “toonbank en verkoop klaar” gemaakt wordt. Hij is ook in staat de klant te adviseren rond de bestemming (het klaarmaken) van de verschillende portioneringen en vleeswaren.

Personen die het diploma “Toonbankslager” bezitten, kunnen met het diploma de vergunning aanvragen voor het opzetten en draaien van een slagerij of vleeswinkel.

Sinds de start van onze Food opleidingen in 2013, zijn er intussen 66 “Medewerker slagers” en 25 ”Toonbankslagers” aan de maatschappij geleverd.

Bij navraag blijkt dat enkele van de geslaagden ook elders dan slechts in slagerijen hun opgedane kennis van vlees en hun vaardigheden in het verantwoord omgaan met vlees in staat zijn toe te passen.

Het college start op 17 oktober met 2 opleidingen, te weten: “Medewerker slagerij” en “Vleesbewerking en –verwerking”.

Deze laatste opleiding richt zich op personen die in de Horeca branche zitten en dagelijks met vlees werken.

De opleiding is bedoeld deze horecaspecialisten te bekwamen in hun kennis van vlees, het verwerken, het bestemmen en het bereiden van de verschillende vleesdelen van slachtdieren.

De richting Food van het Waaldijkcollege wordt binnenkort uitgebreid met de opleidingen “Pluimvee-“ en “Vis verwerking”, waardoor ook deze specialisten additionele waarden kunnen toevoegen aan hun producten en bijproducten.

Het Waaldijkcollege zal zich blijven beijveren mensen op te leiden, opdat zij hun arbeidspositie verstevigen dan wel verbeteren, alsook dat het college de voedselveiligheid wil waarborgen omwille van de volksgezondheid.

Meer nieuws

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…