fbpx

VVSS organiseert 5e Open Monumentendag

Op 19 november is de 5e Open Monumentendag. Evenals vorig jaar ligt de organisatie in handen van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS).

Wat is er allemaal te beleven dit jaar? De grootste publiekstrekkers, het Corner House en de Dixiebar zijn open. Dit jaar met meer gidsen en vaste tijden voor de rondleidingen. Cynthia Mc Leod geeft presentaties in het Bischoppelijk Museum aan de Henck Arronstraat en in het Waaggebouw.

Ook de Moskee en de Synagoge openen hun deuren, het Kotomuseum aan de Prinsessestraat 43, de Martin Luther Kerk en het hofje ernaast, in de Centrumkerk (Oude Oranjetuin) zijn er rondleidingen van Philip Dikland en dit jaar is ook de EBGS Grote Stadskerk open.

OOK INTERESSANT
Nederlandse afgevaardigden in Suriname over natraject excuses slavernijverleden

Alle kerken doen mee vanaf 11.00 uur na de kerkdiensten. Voor de moskee geldt een kledingvoorschrift. Geïnteresseerden kunnen ook een kijkje in de Nieuwe Oranjetuin aan de Dr Nassylaan.

Bij Fietsen in Suriname aan de Grote Combeweg zijn tussen 7.00 uur en 14.00 uur fietsen te huur tegen een speciaal tarief. Op de route hebben diverse horeca ondernemingen een speciale aanbieding.

Ook dit jaar is er weer de puzzelrally (dit jaar met gedenktekens en monumenten) en ook de stadstours door erkende gidsen.(GFC)