fbpx
Facebook Pagelike Widget

VVOB organiseert online workshopweek voor leerkrachten en schoolleiders

GFC NIEUWS- Na 35 jaar samen werken aan beter onderwijs vertrekt VVOB – education for development uit Suriname.

In dit kader organiseren MinOWC en VVOB van 16-20 november 2020 een online workshopweek voor alle leerkrachten en schoolleiders van alle schoolniveaus in Suriname. De workshopweek is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

In de afgelopen 35 jaar werkten VVOB en MinOWC samen aan de versterking van het basisonderwijs (PROGRESS) en het lager beroepsonderwijs (PROGRESS-ing LBO; PROGRESS LBO) in Suriname. Een aantal highlights:

– Er zijn beroepsprofielen ontwikkeld voor de verschillende beroepen in het Surinaamse onderwijs.
– Er is gewerkt aan een nieuwe visie op onderwijs ‘Ik geloof in jou!’
– Het Centrum voor Nascholing Suriname (CeNaSu) is opgezet en versterkt.
– Er zijn duizenden leerkrachten, schoolleiders, inspecteurs en zorgcoördinatoren getraind.
– Er zijn vele onderwijs- en trainingsmaterialen ontwikkeld en geïmplementeerd, waaronder een verbeterd curriculum voor LOBO.
– De betrokken afdelingen van MinOWC zijn versterkt in hun vermogen om (vernieuwingen in) het onderwijsproces aan te sturen.

Tijdens de workshopweek staan de beroepsprofielen voor leerkrachten en schoolleiders centraal. Belangstellende kunnen zich gedurende de week middels diverse online workshops bijscholen in de verschillende beroepscompetenties. Voor meer informatie kan men zich registreren op de Facebookpagina Leer Kracht.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…