fbpx
Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden door RBTP

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft maandagavond de 46-jarige Maurits M. aangehouden voor onder andere poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Maurits had op maandag 8 april van dit jaar gevochten met een man nabij zijn kiosk in latour. Daarbij bracht hij zijn tegenstander W.V. bijtverwondingen toe. Die rende op een gegeven moment weg met achterlating van zijn schoenen.

W.V. ging naar het politiebureau Latour alwaar hij aangifte van mishandeling tegen Maurits deed. Nadat de politie ervoor gezorgd had dat W.V. medisch behandeld was en de aangifte opgenomen was, werd hij door een familielid met de auto opgehaald bij het bureau.

Onderweg naar huis besloot W.V. te stoppen nabij de kiosk om zijn schoenen te nemen. Maurits zag hem en kwam uit zijn kiosk gewapend met een vuistvuurwapen.

Vrijwel gelijk daarna begon Maurits gericht te schieten op W.V en werd het slachtoffer meerdere keren door kogels geraakt.

W.V. zag toch kans om plaats te nemen in de auto van zijn familielid waarna die met hem wegreed.

De verwondingen van W.V. waren niet van levensbedreigende aard waardoor hij niet lang in het ziekenhuis hoefde te blijven.

Maurits dook onder en wist zo uit handen van de politie te blijven tot dat hij op 23 september in de kraag werd gevat door leden van het RBTP. Zij droegen Maurits vervolgens over aan de politie van Latour.

Maurits geeft toe dat hij op M.V. geschoten heeft met een vuistvuurwapen. Voorts dat hij dat wapen na zijn daad heeft weggegooid.

Maurits is door de politie van Latour opgesloten.

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…