fbpx

Vuilstortplaats Ornamibo niet in gevaar door grote grasbranden

De afgelopen dagen is er door de aanhoudende droogte op verschillende plekken sprake van grote grasbranden in de omgeving van de vuilstortplaats te Ornamibo.

Claudia Maatsen, hoofd van de afdeling Vuilophaal en Verwerking van het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, zegt dat de vuilstortplaats ondanks de aanhoudende droogte en de grote grasbranden in de directe omgeving, niet in gevaar is.

De grote grasbranden doen zich dagelijks voor. Dit is onder andere het geval te Vredenburg serie A en B.

Ook heeft het ministerie van OWT&C de nodige maatregelen getroffen door een grote oppervlakte van de vuilstortplaats met zand af te dekken.

BEKIJK OOK
Loonraad adviseert nieuw algemeen minimum uurloon tussen SRD 35 en SRD 38,50

Vanaf de grote brand die onlangs aldaar plaats vond, waren er voorzorgmaatregelen getroffen om brand op de vuilstortplaats te voorkomen. Deze maatregelen hebben tot heden branden op de vuilstortplaats kunnen voorkomen.

Ook aan de Wilhelminaweg doen deze grasbranden zich voor. Maatsen geeft aan dat het om grote oppervlaktes gaat die dagelijks in brand staan. In deze gevallen komt het ook voor dat de brandweer vaak genoeg moet uitrukken voor bluswerkzaamheden.