fbpx
Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie.

Sommigen zijn vanaf januari 2019 niet uitbetaald. Minister Riad Nurmohamed heeft alle vuilophalers uitgenodigd voor een gesprek. De minister heeft intussen een gesprek gehad met zijn collega van Financiën & Planning en gevraagd is om alvast een deel van het achterstallig bedrag over te maken.

Aan de vuilophalers vraagt de minister om nog even wat geduld te betrachten, omdat deze kwestie heel snel zal worden opgelost.

Het probleem rond de vuilophaal en verwerking heeft de aandacht van de minister vanaf zijn aantreden. Het verminderen van de stank te Ornamibo, het scheiden van afval om de vuil toevoer naar Ornamibo te verminderen, het betalen voor he ophalen en dumpen van vuil zijn zaken die aandacht behoeven teneinde te geraken tot de professionalisering en verduurzaming van de dienst.

Eerder deze week heeft de minister een werkgroep voor de vuilophaal – en verwerkingsdienst ingesteld om deze dienst te moderniseren en te professionaliseren.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.