fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Vuilophaalbedrijven melden zich aan bij OW-minister Nurmohamed

GFC NIEUWS- Aannemers van Vuilophaal en Vuilverwerking (VOV) brachten een bezoek aan het Ministerie van Openbare Werken.
De aanleiding van deze samenkomst was het feit dat de vuilophaalbedrijven al maanden niet zijn uitbetaald. Bholanath Narain, coördinator bij VOV vond het van eminent belang dat de dienstverleners hun ontevredenheid persoonlijk aan minister Riad Nurmohamed kenbaar maken. Zo vond op donderdag 19 november 2020 een constructief overleg op het OW-ministerie.
Minister Nurmohamed had alle begrip voor de verontwaardiging die heerst bij deze dienstverleners, daarom gaf hij de aannemers te kennen dat hij zijn uiterste best zal doen om hen spoedig van een bevredigend antwoord te voorzien. De bewindsman liet in het bijzonder ook optekenen dat nieuwe voorstellen nodig zijn, zodat het ophalen van vuil anders wordt dan we gewend zijn.
Er komt een nieuwe staf bij deze afdeling van Openbare Werken die volgens het nieuwe beleid zal moeten werken om de kwaliteitseisen te verhogen. Volgens de OW-minister zijn de betalingen tot en met april 2020 ondertussen afgewerkt en zijn de reçu’s vanaf mei 2020 reeds beschikbaar.
De aannemers zorgen ervoor dat niet alleen het huisvuil, maar ook andersoortig vuil bij onder andere horecabedrijven en winkels op tijd wordt opgehaald. De zeer teleurgestelde aannemers vinden dat de achterstallige betalingen het werk al geruime tijd stagneren.
Enkele zaken die als heet hangijzer zijn aangemerkt tijdens de bijeenkomst met minister Nurmohamed, waren de ongezonde communicatie tussen de vuilophaalbedrijven en het ministerie. Prijscorrectie betreffende brandstof en het ontbreken van eenheid binnen de groep van dienstverleners en nog vele zaken zijn ook aan de orde gekomen.
De OW-minister stak de mensen een hart onder de riem door hen aan te geven dat hij er alles aan zal doen om binnen niet al te lange tijd met oplossingsmodellen te komen.

OOK INTERESSANT
Vrouwen Natio binnenkort weer in actie