fbpx
Vuil rechteroever Commewijne rivier nu ook naar vuilstortplaats Ornamibo

GFC NIEUWS- Met tussenkomst van Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President, afdeling Vuilophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en het districtscommissariaat Commewijne, zal het huisvuil van de verschillende plantages gelegen langs de Commewijnerivier niet meer zomaar gedumpt worden.

Men is voor wat betreft het vuil aldaar, een nieuwe fase ingegaan om dit via boten en landverkeer op Ornamibo te krijgen voor verder verwerking.

Claudia Maatsen, hoofd Vuilophaal en Verwerking van OWT&C geeft aan dat het een heel belangrijk moment voor Commewijne is, omdat het voor het eerst geschiedt dat vuil met een boot vervoerd wordt om verder gebracht te worden naar Ornamibo.

Dit project bevond zich reeds 2 jaar in de pijplijn, maar vanwege logistieke omstandigheden kon er geen aanvang mee gemaakt worden.

De vraag, voor het ophalen van vuil bestond al jaren. Dit kwam bij iedere hoorzitting ter sprake en men heeft er uiteindelijk werk van gemaakt om het voor te bereiden en nu uit te voeren.

De districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, is enorm ingenomen met deze stap.

Volgens planning ligt het in de bedoeling om iedere donderdag het vuil vanuit de ressorten te weten: Johanna Margaretha, Montresor, Fredrikshoop, Kronenburg en Rust en Werk op de aangewezen plaatsen te vervoeren naar de linkeroever van de Commewijnerivier, om die verder te transporteren naar de vuilstortplaats Ornamibo.

Waard te vermelden is dat de gemeenschap en alle stakeholders van dit project zelf voor het botenvervoer gezorgd hebben.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…