fbpx
VSB verzoekt om virtuele AVA’s vanuit wetgeving te ondersteunen

GFC NIEUWS- Het bedrijfsleven is zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie.

Los van de reguliere operaties zitten onze leden sinds de komst van de Covid-19 pandemie met specifieke issues. Eén daarvan is het houden van fysieke Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders.

Velen hebben de Statuten getoetst en blijkt uit de toetsing, dat een aantal Statuten niet voorzien in Virtuele Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders.

Virtuele Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders zijn veilig genoeg om de genoemde vergaderingen te kunnen organiseren, maar momenteel lopen bedrijven het risico door de aandeelhouders zelf te worden teruggefloten, vanwege het ontbreken van deze statutaire voorzieningen.

Statuten aanpassen kost tijd, en het proces zal de werkdruk op de desbetreffende autoriteiten ook doen toenemen, met alle gevolgen van dien.

Om deze reden heeft de VSB minister Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, benaderd. Gezien het praktisch efficiënter zou werken, is verzocht om Virtuele Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders vanuit de wetgeving te kunnen ondersteunen.

Het beroep is gericht op:

het acuut verstevigen van de rechtsgrond voor het organiseren van Virtuele Vergaderingen middels een spoed regeling;
het introduceren van voornoemde rechtsgrond voor toekomstige Statuten;
deze regeling ook te doen gelden voor andere rechtspersonen dan alleen Naamloze Vennootschappen

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.