VSB houdt consultaties draft ‘Forest Financing Strategy’

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in Suriname is van start gegaan met consultaties over een draft Forest Financing Strategy, welke ontwikkeld is geworden door consultants, die door de Food and Agriculture Organization (FAO) zijn aangetrokken.

De strategie is gericht op de ontwikkeling van een aantal waardeketens, die de duurzaamheid van het bos en de biodiversiteit garanderen, maar ook voordelen kunnen opleveren voor lokale gemeenschappen.

De waardeketens hebben betrekking op gezaagd hout, niet hout bosproducten, verwerking van houtafval, meubel fabrikage, eco-toerisme en ecosysteem dienstverlening, waarbij onder meer van belang zijn compliance met standaarden, certificering en leveren van de gewenste kwaliteit op aan de vraag van afnemers of klanten te voldoen.

De consultants, die zijn aangetrokken door de FAO, zijn van mening, dat met de nodige veranderingen van het ondernemersklimaat en capaciteitsversterking de waardeketens ontwikkeld kunnen worden, maar er zal gezocht moeten worden naar de nodige financiering om de strategie uit te voeren.

De VSB is partner in dit project en richt zich voornamelijk op de validatie van de ontwikkelde strategie. Uiteraard wordt ook gekeken naar welke links er gelegd kunnen worden met andere sectoren en hoe het gevolgd model eventueel in andere sectoren toegepast kan worden om zodoende ook de verdere ontwikkeling van deze sectoren te bevorderen.

Namens de VSB worden de consultaties gehouden door Steven Mac Andrew, voormalig directeur.

Bij de consultaties wordt gelet op de voorgestelde waardeketens. Ook niet-leden worden betrokken bij deze consultaties.