fbpx
VSB heeft ontmoeting met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

GFC NIEUWS- Op 4 november heeft André van Ommeren, directielid van Internationale Programma’s van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een bezoek gebracht aan de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Het RVO is een Nederlandse overheidsorganisatie die werkt aan een duurzame en economische sterke samenleving. Het accent bij ondernemen wordt gelegd op duurzaamheid, de agrarische sector en innovatief ondernemen.

Binnen de afdeling Internationale Programma’s worden Nederlandse bedrijven geholpen om met het buitenland zaken te doen. De organisatie heeft veel specialisten die naar de gehele productie keten kijken en helpt bij het oplossen van de problemen van de ondernemers. In dit kader zijn er ook mogelijkheden voor buitenlandse bedrijven om zaken te doen met Nederland.

Van Ommeren is in Suriname om na te gaan hoe zijn organisatie kan samenwerken met de Surinaamse regering en het bedrijfsleven. In dit kader kunnen Surinaamse bedrijven die een Nederlandse counterpart (b.v. handelsrelatie) hebben, in aanmerking komen voor ondersteuning.

Vanwege de hernieuwde diplomatieke banden die dit jaar zijn aangegaan tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen, kan er aan de overheid institutionele versterking geboden worden in de vorm van capaciteitsopbouw en technische assistentie op het gebied van Rechtstaat, Democratie en Governance.

Er zijn ook gesprekken gevoerd met de minister van Economische Zaken Ondernemerschap en Technologische Innovatie om na te gaan hoe RVO kan helpen om de economische ontwikkeling van ons land te ondersteunen.

Het RVO werkt naast de overheid ook met bedrijfsleven organisaties en individuele ondernemers. Belangrijk voor Surinaamse ondernemers is om een Nederlandse counterpart te hebben waarmee zaken gedaan wordt. In dit kader verwijst van Ommeren naar een Handelsmissie dat vanuit Nederland naar Suriname in de maak is en een Business Forum dat uitgaat van de Ministeries van Buitenlandse Zaken van beide landen.

Het is van belang dat de ondernemers zich aanmelden, zodat de behoefte en counterparts worden geïdentificeerd. Als Surinaamse bedrijven een Nederlandse counterpart hebben gevonden om zaken mee te doen, kunnen de Nederlandse bedrijven zich bij de organisatie aandienen voor ondersteuning in de vorm van TA en financiering.

Geïnteresseerden kunnen naar de website van de organisatie gaan en gericht kijken naar het item Dutch Good Growth Fund (DGGF) .

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.