fbpx
VSB en VEAPS willen uitdagingen binnen agrarische sector samen aangaan

GFC NIEUWS- De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 19 november een kennismakingsonderhoud gehad met de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS).

Beide partijen hebben wat tijd besteedt aan het leren kennen van elkaar. Het werk van beide organisaties is besproken, terwijl er een blik werd geworpen op wat er samen kan worden gerealiseerd voor de sector.

Er zijn veel uitdagingen binnen de agrarische sector. Uitdagingen die met de overheid moeten worden aangegaan, maar ook uitdagingen die de sector zelf kan doorstaan.

De sector moet zich beter bundelen en moderniseren. Dat was in ieder geval de bedoeling van het initiëren van deze ontmoeting. De focus van de VEAPS sluit goed aan op die van de groep Agrarische en Aanverwante bedrijven binnen de VSB.

Er zijn afspraken gemaakt voor het verder uitbouwen van de samenwerking tussen beide partijen. De VSB zal waar mogelijk haar volle ondersteuning bieden.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.