fbpx

VSB en Georgetown Chamber of Commerce & Industry gaan samenwerken

GFC NIEUWS- De VSB heeft op 22 oktober een virtuele kennismakingsronde gehad met de Georgetown Chamber of Commerce & Industry (GCCI).
GCCI is de grootste private sectororganisatie met 400+ bedrijven in Guyana. De bijeenkomst werd geïnitieerd door de groepsvertegenwoordiger Handel, Hans Hiralal.
Volgens VSB voorzitter Bryan Renten hebben Suriname, Guyana en Frans-Guyana de potentie om een single market economie te creëren voor de exchange of labour. Er zijn bijkans 1.5 miljoen mensen in de 3 landen. Nu er olie gevonden is, is er meer potentie voor groei. Er zijn unieke mogelijkheden om een markt te creëren die groot genoeg is voor de private sector om business te doen. Er moet meer gedaan worden volgens de heer Renten.
Ook GCCI Senior vicepresident Timothy Tucker gelooft dat er niet genoeg wordt gedaan binnen de relatie tussen beide landen. Vanuit de Guyanese kant is er ook behoefte om meer te doen met de Surinaamse private sector.
Er zal door beide organisaties tevens gekeken worden naar meer samenwerking met Barbados. Beide partijen willen een actievere rol van het bedrijfsleven naar de overheid toe.
Dit was een kennismakingsgesprek waar in totaal 15 VSB’ers en GCCI’ers aan hebben deelgenomen. Partijen hebben de intentie geuit om samen te werken. Er is een tijdlijn vastgesteld voor het analyseren van drempels betreffende doing business in Suriname en Guyana door ondernemers uit beide landen.
De kansen en uitdagingen worden spoedig in kaart gebracht om tegen eind november wederom bij elkaar te komen.

BEKIJK OOK
25-jarige man met ziekelijke neiging tot brandstichting weer aangehouden