VSB en ASFA ondersteunen particuliere banken in hun protest

GFC NIEUWS- De Vereniging van Surinaamse Bedrijven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) gaan woensdag in actie.
Vanaf vanmiddag zijn alle particuliere banken tot nader order gesloten.
De bedrijfslevenorganisaties zijn ook fel gekant tegen de Wet op Valutatransacties en Valutaverkeer 2020 en hebben dat de afgelopen dagen duidelijk gemaakt.
“De VSB is een voorstander van een goede regulering van ons betalings- en deviezenverkeer en deze wet bevat zeker enkele goede aspecten. Echter de wijze waarop deze wet tot stand is gekomen is hoogst onfatsoenlijk. De VSB is gevraagd om commentaar te leveren op een wetsproduct om vervolgens te moeten vernemen dat er een wezenlijk andere wet in behandeling is genomen zonder dat daarover overleg is gepleegd met de belangrijkste stakeholders. Dat maakt dat De Nationale Assemblee en in deze de coalitie door ons als onbetrouwbaar kan worden beschouwd,” schreef de VSB eerder.
Daarnaast bevat de wet volgens de VSB enorme onvolkomenheden en onduidelijkheden en creëert alleen nog meer onzekerheid in de samenleving.
“De VSB waarschuwt wederom voor het plegen van gelegenheidswetgeving zonder dat de onderliggende factoren die nu hebben geleid tot een enorme ontwaarding van de Surinaamse munt worden aangepakt. Het vertrouwen in het financieel beleid van deze regering is sterk aangetast en wetgeving zoals deze versterkt het juist wantrouwen dat nu al heerst.”

Overige berichten