fbpx
VS wil OPEC-landen minder laten verdienen om Amerikaanse consument minder te laten uitgeven

De Verenigde Staten is bezig na te gaan hoe de macht van de Organisatie van Olieproducerende Landen (OPEC) gebroken kan worden. Donald Trump beschuldigt het kartel van stijgende olieprijzen die het leven van Amerikanen duurder maken.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt naar verluidt de mogelijkheid om antitrustwetten in te voeren waardoor het Witte Huis de macht van de organisatie van de olie-exporterende landen (OPEC) kan verminderen.

De maatregel is ingegeven door de succesvolle pogingen van het oliekartel om de wereldwijde prijzen voor ruwe olie onder controle te krijgen. OPEC-leden en hun niet-OPEC-bondgenoten, geleid door Rusland, slaagden erin de wereldolieprijzen te beïnvloeden door productiequota vast te stellen.

Donald Trump heeft de OPEC herhaaldelijk de schuld gegeven van de stijgende olieprijzen, en eiste dat de deelnemers aan de organisatie de ruwe productie zouden verhogen.

Eind 2016 sloten de lidstaten samen met niet-OPEC-producenten, waaronder Rusland, een multinationaal pact om de totale olieproductie met 1,8 miljoen vaten per dag (bpd) te verlagen om dalende prijzen te ondersteunen.

Rusland beloofde destijds om 300.000 bpd van de beoogde 560.000 die totaal minder zouden worden geproduceerd door niet-OPEC-landen, op zich te nemen. De overeenkomst is begin 2017 van kracht geworden en is later verlengd tot het einde van het lopende jaar.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…