VS waarschuwt leger Venezuela: ‘Je speelt met je leven, jullie zullen alles verliezen’

Redactie GFC Nieuws — Amerika dreigt het Venezolaanse leger dat het voor hen gevolgen zal hebben als zij president Nicolás Maduro blijven steunen. De VS wil een “vreedzame overgang,” maar alles is mogelijk, zegt het Witte Huis.

Donald Trump waarschuwde het leger dat zij “met hun leven en toekomst spelen” door achter Maduro te blijven staan.

“We streven naar een vreedzame machtsoverdracht, maar alle opties staan open,” zei Trump maandag in een toespraak voor de Florida International University in Miami.

Hij richtte zich rechtstreeks tot het Venezolaanse leger en gaf hen de keuze om “het gulle aanbod van amnestie” van de zogenaamde “interim-president” Juan Guaidó te accepteren, of te kiezen voor “geen veilige haven, geen gemakkelijke exit, en geen uitweg.” Guaido beloofde militaire overlopers amnestie als zij zich bij hem aansluiten.

“Jullie zullen alles verliezen,”  hield Trump hen voor. “Ik heb een boodschap voor elke functionaris die Maduro in functie helpt houden.

De ogen van de hele wereld zijn vandaag op jullie gericht, elke dag en elke dag in de toekomst.”

Maduro wijst humanitaire hulp uit Amerika af als een publiciteitsstunt, en eist de miljarden dollars terug die de VS in het buitenland heeft bevroren.

Overige berichten