fbpx
VS vraagt staakt-het-vuren, Saoedi’s antwoorden met verzwaarde aanvallen op Jemen

Amerika riep Saoedi-Arabië op tot een staakt-het-vuren in Jemen. De Saoedische coalitie reageerde met een massale aanval op “legitieme militaire doelwitten”.

“Vliegtuigen van de coalitie hebben zich gericht op legitieme militaire posities op de al-Dailami Air Base, ten noordoosten van de hoofdstad Sanaa,” zei Saoedi-Arabië in een verklaring.

Gevechtsvliegtuigen voerden donderdag meer dan 30 aanvallen uit op de luchtmachtbasis en andere posities rondom Sanaa. De basis licht vlakbij de vitale Sanaa International Airport.

Twee dagen geleden riep de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, op tot een stopzetting van de vijandelijkheden in Jemen.

Later verklaarde de Amerikaanse minister van Defensie, James Mattis, dat de onderhandelingen om de oorlog te beëindigen binnen 30 dagen zouden moeten beginnen.

Archieffoto

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…