VS vertrekt hals over kop uit Syrië, troepen binnen enkele maanden naar huis

Amerika trekt zich vrij abrupt terug uit Syrië. De exit begon vrijwel onmiddellijk na de aankondiging daarvan woensdag op Twitter.

Sarah Sanders, perschef van het Witte Huis, zei dezelfde dag in een verklaring dat de Verenigde Staten ISIS heeft overwonnen: “Vijf jaar geleden was ISIS een zeer krachtige en gevaarlijke strijdmacht in het Midden-Oosten, en nu hebben de Verenigde Staten het territoriale kalifaat verslagen”, zei Sanders.

“Deze overwinningen op ISIS in Syrië betekenen niet het einde van de wereldwijde coalitie of haar campagne. We zijn begonnen Amerikaanse troepen terug naar huis te sturen terwijl we overstappen naar de volgende fase van deze campagne.”

“De Verenigde Staten en onze bondgenoten staan ​​klaar om opnieuw op alle niveaus deel te nemen om de Amerikaanse belangen te verdedigen wanneer dat nodig is, en we zullen blijven samenwerken om radicaal islamistische terroristen gebied, financiering, ondersteuning en alle middelen om onze grenzen binnen te dringen, te ontkennen,” voegde Sanders toe.

Washington wil de troepen binnen 60 tot 100 dagen thuis hebben. Alle personeel van Buitenlandse Zaken wordt binnen 24 uur uit Syrië geëvacueerd.

Overige berichten