fbpx
VS sloeg in 2018 alarm over gevaarlijk corona-onderzoek in China

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken in de VS zou in 2018 reeds alarm hebben geslagen over gevaarlijk corona-onderzoek dat verricht werd in Wuhan, China.

Al in het begin van de pandemie verschenen er berichten over een mogelijke rol van het Wuhan Institute of Virology in de uitbraak van Covid-19. Die werden al snel afgedaan als zijnde nepnieuws of complottheorieën.

Diverse Amerikaanse mediabedrijven besteedden deze week heel veel aandacht aan de oorsprong van het virus. Onder meer wordt gemeld dat Shi Zhengli, een wereldbekende virusonderzoeker, al begin januari de genetische code van het nieuwe coronavirus kende en dat de Chinese overheid deze informatie achterhield.

Ook zou de Amerikaanse overheid gevaarlijk corona-onderzoek in China financieren, dat ze niet in de VS mogen uitvoeren.

Ook bij deze theorie zou het lab in Wuhan de boosdoener zijn. Naar verluidt zijn er experimenten uitgevoerd met vleermuizen die afkomstig waren uit een grot in Yunnan, op 2.000 kilometer van Wuhan. Een onderzoek dat gefinancierd zou zijn door de Amerikaanse regering. Het laboratorium zou daarvoor een subsidie gekregen hebben van US$ 3,7 miljoen.

Er wordt verondersteld dat wetenschappers van het instituut besmet zijn geraakt, nadat ze besproeid waren met bloed dat het virus bevatte en het vervolgens aan de lokale gemeenschap hebben doorgegeven.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…