VS sloeg in 2018 alarm over gevaarlijk corona-onderzoek in China

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken in de VS zou in 2018 reeds alarm hebben geslagen over gevaarlijk corona-onderzoek dat verricht werd in Wuhan, China.
Al in het begin van de pandemie verschenen er berichten over een mogelijke rol van het Wuhan Institute of Virology in de uitbraak van Covid-19. Die werden al snel afgedaan als zijnde nepnieuws of complottheorieën.
Diverse Amerikaanse mediabedrijven besteedden deze week heel veel aandacht aan de oorsprong van het virus. Onder meer wordt gemeld dat Shi Zhengli, een wereldbekende virusonderzoeker, al begin januari de genetische code van het nieuwe coronavirus kende en dat de Chinese overheid deze informatie achterhield.
Ook zou de Amerikaanse overheid gevaarlijk corona-onderzoek in China financieren, dat ze niet in de VS mogen uitvoeren.
Ook bij deze theorie zou het lab in Wuhan de boosdoener zijn. Naar verluidt zijn er experimenten uitgevoerd met vleermuizen die afkomstig waren uit een grot in Yunnan, op 2.000 kilometer van Wuhan. Een onderzoek dat gefinancierd zou zijn door de Amerikaanse regering. Het laboratorium zou daarvoor een subsidie gekregen hebben van US$ 3,7 miljoen.
Er wordt verondersteld dat wetenschappers van het instituut besmet zijn geraakt, nadat ze besproeid waren met bloed dat het virus bevatte en het vervolgens aan de lokale gemeenschap hebben doorgegeven.

Overige berichten