fbpx

VS schiet object op grote hoogte neer boven Alaska

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Pentagon zegt dat het vrijdag op bevel van president Biden een ongeïdentificeerd object boven bevroren wateren rond Alaska neerschoot.

Dit gebeurde minder dan een week nadat een Amerikaanse straaljager een Chinese spionageballon boven de Atlantische Oceaan had neergehaald in een episode die de spanningen tussen Washington en Beijing verhoogde.

Amerikaanse functionarissen zeiden dat ze niet onmiddellijk konden bevestigen of het object een ballon was, maar het reisde op een hoogte die het een potentiële bedreiging voor civiele vliegtuigen maakte.

Op een persconferentie zei John F. Kirby, een woordvoerder van het Witte Huis, dat Biden opdracht gaf om het niet-geïdentificeerde object in de buurt van Alaska neer te halen “uit een overvloed aan voorzichtigheid”.

OOK INTERESSANT
Noord-Korea beweert dat bijna 800.000 zich hebben aangemeld om tegen de VS te vechten

Pentagon-functionarissen zeiden dat ze in staat waren om het object onmiddellijk over water naar beneden te brengen, zodat ze gemakkelijk het dilemma konden vermijden dat werd gevormd door de spionageballon die over bevolkte gebieden dreef, wat commandanten ertoe had aangezet om Biden aan te bevelen te wachten met het neerschieten van de machine om elke kans te voorkomen dat puin mensen op de grond raakt.

Foto: Joseph Campbell/Reuters