fbpx

VS en VK beschuldigen China van wereldwijde hackaanvallen

De Britse en Amerikaanse overheden houden de Chinese overheid verantwoordelijk voor cyberaanvallen die wereldwijd worden uitgevoerd.

De overheden beschuldigden China donderdag van het uitvoeren van verregaande, wereldwijde cyberaanvallen. De Britse en Amerikaanse overheden brachten hun bevindingen in openbare statements naar buiten.

Chinese hackers zouden onderdeel zijn van China’s inlichtingendienst en uit naam van de overheid opereren. Ze zouden zich focussen op het stelen van gevoelige commerciële data in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

BEKIJK OOK  Pick-upbestuurder verliest controle over stuur en rijdt Highway Groentenmarkt kapot

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigt twee Chinezen van hackaanvallen, als onderdeel van de groep APT10. De aanvallen zouden tussen 2006 en 2018 hebben plaatsgevonden.

Chinese hackers zouden informatie hebben gestolen van bedrijven uit allerlei sectoren, zoals biotechnologie en telecommunicatie. Ook bemachtigen ze volgens aanklagers de persoonlijke gegevens van zo’n 100.000 medewerkers van de Amerikaanse marine. De groep zou ook een laboratorium van ruimtevaartorganisatie NASA digitaal zijn binnengedrongen.