fbpx

VS eist gehoorzamen geschreven en ongeschreven sancties

Redactie GFC Nieuws — De Verenigde Staten eisen dat landen die nog olie afnemen van Venezuela, daar onmiddellijk mee stoppen. Wie toch inkoopt in Caracas, zal door de VS worden gestraft.
Handel met Venezuela is in elke vorm verboden – direct, indirect of ruilhandel, bepaalde de VS. Tegen wie zich daar niet aan houdt, zullen sancties worden getroffen.

Diverse bedrijven en landen doen nog steeds zaken met Venezuela, bijvoorbeeld Rusland en India. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde deze bedrijven mee dat de bestaande beperkingen tegen Caracas verder gaan dan wat op papier staat.

Nieuwsagentschap Reuters citeerde een van zijn bronnen die zei: “Dit is hoe de Verenigde Staten tegenwoordig te werk gaan. Ze hebben geschreven regels en vervolgens roepen ze je op om uit te leggen dat er ook ongeschreven regels zijn waarvan ze willen dat je ze volgt.”

BEKIJK OOK
Verdachte aangehouden voor belediging president, ministers, VHP-toppers en anderen

De oliesector is cruciaal voor de economie van Venezuela, aangezien de meeste inkomsten van het land hieruit komen. In februari was de export van ruwe olie en brandstof uit het land al met 40 procent gedaald tot 920.000 vaten per dag (bpd).

Eerder deze maand zei de Venezolaanse olieminister en president van het door de staat gerunde oliemaatschappij PDVSA, Manuel Quevedo, dat olie die oorspronkelijk naar de VS zou worden verscheept, nu naar Rusland en China zal gaan.