fbpx

VS dreigt: sancties voor landen die Jeruzalem-beleid afwijzen

Elk land dat het waagt tegen de Verenigde Staten te stemmen in de Algemene Vergadering van de VN is gewaarschuwd: dat zal niet zonder gevolgen blijven, dreigt de VS.

Maandag sprak Amerika zijn veto uit tegen een resolutie over Jeruzalem van de VN Veiligheidsraad (UNSC), waarin werd geëist dat het Amerikaanse besluit om de stad te erkennen als de Israëlische hoofdstad, zou worden ingetrokken. Alle andere leden hadden vóór gestemd.

Donderdag is er een spoedbijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN, en Washington toog naar Twitter met dreigende taal.

“Bij de VN wordt ons altijd gevraagd om meer te doen en meer te geven. Wanneer we dus beslissen, overeenkomstig de wil van het Amerikaanse volk, waar we ONZE ambassade willen neerzetten, verwachten we niet dat diegenen die we hebben geholpen zich tegen ons keren” twitterde de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley.

“Donderdag zal er een stemming zijn die onze keuze zal bekritiseren. De VS zal namen noteren” voegde zij eraan toe.

Amerika had woensdag al aangekondigd miljarden aan Amerikaanse steun te zullen inhouden van landen die vóór de VN-resolutie stemmen.

OOK INTERESSANT
Postverzender aangehouden door Narcotica Brigade