fbpx

VS ambassadeur op beleefdheidsbezoek bij Dikan

De amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Lynn Williams, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). De bewindsman heeft tijdens de ontmoeting op donderdag 6 december een beknopte uiteenzetting gegeven over het ministerie.

Dikan vertelde de ambassadeur onder meer over zijn beleid, de uitdagingen van de decentralisatie van de districten en zijn inspanningen om de verdiencapaciteit van gemeenschappen in het binnenland te vergroten.

Ambassadeur Williams heeft minister Dikan geïnformeerd over mogelijkheden voor Surinaamse ondernemers om zaken te doen met Amerikaanse zakenlui. Hoewel ze maar pas enkele weken in Suriname is, is de ambassadeur ervan op de hoogte dat er Surinaamse bedrijven zijn die graag in zee willen met Amerikaanse partners. De ambassadeur is voornemen alle delen van Suriname te bezoeken, maar wil vooral aandacht schenken aan regio’s waar Amerikaanse bedrijven grote activiteiten hebben.

Minister Dikan denkt dat de opties voor zakendoen met Amerikaanse ondernemers kansen zou kunnen bieden aan het voornemen om de productie van landbouwgewassen en –producten in het binnenland op te voeren. Volgens planning zal het resultaat genoeg zijn om ook te exporteren. Het ministerie probeert afnemers te vinden voor de landbouwers voordat zij ze motiveert om de productie op te stuwen.

De minister en de ambassadeur willen het op een nader tijdstip weer hebben over de mogelijkheden voor verbetering van de samenwerking.(GFC)