fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

VS-ambassadeur brengt beleefdheidsbezoek aan minister Mathoera

GFC NIEUWS- Minister Krishna Mathoera heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Williams, ontvangen op het ministerie van Defensie.
Ambassadrice Williams heeft meteen bij de aanvang van het ontmoetingsgesprek haar blijdschap geuit over de benoeming van Defensie minister Mathoera. Voor de Verenigde Staten van Amerika is gendergelijkheid van groot belang. Dit is tevens te merken aan het aanbod aan opleidingen en trainingen. Williams sprak de hoop uit dat het ministerie van Defensie hieraan invulling blijft geven.
Tijdens de ontmoeting is ook de Covid-19-pandemie als belangrijk onderwerp aangesneden. In het licht van de jarenlange en intensieve samenwerking met Suriname, is de VS Ambassade samen met het Southern Command (SouthCom) in Doral, Florida, bezig te werken aan een Covid-19-donatie ten behoeve van het Surinaamse volk. Deze zal via het ministerie van Defensie geschieden.
Er is namelijk toestemming verleend voor een schenking van US$ 280.000 aan ‘ventilators’ en US$ 120.000 aan beademingsapparatuur voor Suriname.
Minister Mathoera sprak tot slot haar erkentelijkheid uit voor de donatie en voegde meteen ook aan toe de samenwerking met de VS bijzonder te waarderen en waar nodig verder te zullen intensiveren.

OOK INTERESSANT
Ramdin bespreekt brandende visum kwesties met Nederlandse ambassadeur