fbpx
Facebook Pagelike Widget

Vruchtbare ontmoeting tussen Volksgezondheid en Stichting Alternatieve Geneeskunde Grantangi Kondre Mama

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Stichting Alternatieve Geneeskunde Grantangi Kondre Mama (SAGK) is vorige week door de minister van Volksgezondheid ontvangen.

Behalve kennisgemaakt, is er constructief met de Minister van gedachten gewisseld over de plek en rol van de alternatieve geneeskunde binnen de gezondheidszorg. SAGK heeft de ontmoeting als zeer aangenaam en vruchtbaar ervaren, omdat de minister heeft aangegeven dat de regering een inclusief beleid voorstaat ten aanzien van de alternatieve geneeskunde.

De minister heeft concreet toegezegd dat het ministerie samen met SAGK en andere belanghebbenden de nodige aandacht zal schenken aan de conceptwet die gericht is op de erkenning en regulering van de alternatieve geneeskunde. Deze conceptwet is door SAGK reeds in februari 2020 ingediend bij zowel het ministerie van Volksgezondheid en De Nationale Assemblee.

Verder heeft de minister toegezegd te zorgen voor een aanspreekpunt op het Ministerie voor SAGK en de alternatieve geneeskunde in het algemeen. Dit aanspreekpunt zal, met inachtneming van de taakstelling van het ministerie van Volksgezondheid, constructief het proces faciliteren dat moet leiden tot een erkende en verantwoorde deelname van de alternatieve geneeskunde aan de gezondheidszorg.

SAGK heeft de minister gegarandeerd dat het conform de doelstellingen, binnen de kaders van wet- en regelgeving en met wetenschappelijke ondersteuning, de alternatieve geneeskunde zal blijven ondersteunen en helpen versterken.

Mede namens de alternatieve geneeskundebeoefenaars en hun cliënten, rekent SAGK erop dat het aanspreekpunt spoedig in functie zal zijn. Dit is belangrijk voor het efficiënt en met voortvarendheid kunnen oppakken dan wel voortzetten van het vele werk dat nog moet gebeuren.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.