fbpx

Vruchtbare gesprekken granman Fortser in Paramaribo

GFC NIEUWS- Het opperhoofd der Paramaccaners, graman Jozef Misajere Forster, vertrok vrijdag na ongeveer 2 weken in Paramaribo terug naar zijn residentie te Langatabiki.
De granman kwam naar Paramaribo onder begeleiding van districtscommissaris Ose Jabini en personeelsleden van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) voor zijn installatie en beëdiging door president Chandrikapersad Santhoki, welke plaatsvond op 20 november.
Na de beëdiging heeft de granman enkele ontmoetingen gehad met onder anderen vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Gracia Emanuel en David Abiamofo van de ministeries ROS en Natuurlijke Hulpbronnen.
Met de bewindslieden en de vicepresident zijn de pijnpunten van het Paramacaans-gebied besproken zodat die opgelost kunnen worden. Enkele hiervan zijn: levering van brandstof voor de lichtmotoren vooral tijdens de komende feestdagen, schoon drinkwater, onderwijs , gezondheidszorg en de wijze van uitgifte van concessies binnen het Paramacaans-gebied en goudwinning.
Verder heeft granman Forster een ontmoeting gehad met een delegatie van BNETS onder leiding van directeur Jerry Robles de Medina die voornemens is een geldautomaat te plaatsen in Snesikondre.
De delegatie van granman Forster onder begeleiding van Jabini van Paramacca heeft op weg naar Albina een tussenstop gemaakt in Moengotapoe, waarbij er weer traditiegetrouw netjes gemeld wordt aan het traditioneel gezag aldaar dat de granman weer vertrekt naar zijn residentie.
In Moengotapoe mocht het grootopperhoofd der Paramaccaners onder meer een partij levensmiddelen en 5 vaten gasoline in ontvangst nemen van A Marron Kompas onder voorzitterschap van Leo Brunswijk.

BEKIJK OOK
VHP-hoofdbestuurslid Baldew doneert SRD 23.000 voor renovatie RGF-poli