fbpx

Vruchtbaar gesprek VSB met directeur der Belastingen

GFC NIEUWS- De Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft een openhartig onderhoud gehad met de directeur der Belastingen, Ismael Kalaykhan.
Het werd een bijkans twee uren durend kennismakingsgesprek, waarbij zowel door de voorzitter als de aanwezige groepsvertegenwoordigers issues werden aangekaart die eerder ook aan de regering zijn voorgehouden.
De VSB heeft de regering voorstellen gedaan en adviezen gegeven, in het bijzonder op fiscale aspecten, de haven en verhoging van inningscapaciteit. “Het is niet alleen adviseren. Wij willen meedenken en meedoen”, zei voorzitter Bryan Renten.
Het werd een bijzonder dynamisch en open gesprek tussen beide partijen, waarbij ook enkele cruciale hoognodige maatregelen door de VSB zijn benadrukt.
Kalaykhan heeft zijn voornemens om de Belastingdienst beter te doen functioneren kenbaar gemaakt. Er is gesproken over termijnen voor specifieke maatregelen. Ook vernieuwing van wetgeving werd zwaar benadrukt.
De VSB heeft al haar medewerking toegezegd ter realisatie van een top presterende Belastingdienst waarbij zeker bonafide bedrijven in een eerlijk milieu kunnen opereren.
De Belastingdirecteur was vergezeld door Marita Wijnerman, hoofd Fiscale Zaken Indirecte Belastingen. Uit het bestuur van de VSB waren aanwezig Bryan Renten (voorzitter), Conrad Issa en Hans Hieralal (Groepsvertegenwoordigers Handel) en Mervel Kotzebue – Fleur (Groepsvertegenwoordiger Scheepvaart, Luchtvaart en Transport). Het Bureau werd vertegenwoordigd door Paul Torilal, Malty Dwarkasing en Kamlesh Ganesh.

BEKIJK OOK
Gezin van zes dakloos door woningbrand