fbpx

Vruchtbaar bezoek Buza-minister China

Staatsraadslid en minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, Wang Yi, heeft tijdens zijn bezoek verschillende functionarissen hier te lande ontmoet. Allereerst ontmoette hij zijn collega-minister Yldiz Pollack Beighle op het hoofdkantoor van haar ministerie.

Onder leiding vicepresident Ashwin Adhin belegden beide delegaties vervolgens een bijeenkomst in het presidentieel paleis. Tijdens deze meeting, waaraan verschillende ministers van het Kabinet Bouterse – Adhin deelnamen, zijn de verschillende aspecten van de bilaterale relatie besproken.

De vicepresident heette de minister en zijn delegatie namens het gehele Surinaamse volk welkom in ons land. Adhin sprak bij zijn inleiding van een historisch bezoek. Het bezoek is volgens hem belangrijk voor de bilaterale band tussen beide landen. Hij gelooft dat er in de nabije toekomst nog meer tastbare resultaten zullen voortvloeien uit de band tussen de twee landen.

Het bezoek past geheel in de gedachte van het ontwikkelingsplan van ons land om de buitenlandse partners te diversifiëren. “It is my hope that we can agree that our relationship is ever growing”, sprak Adhin de hoop uit om de banden met de Volksrepubliek China uit te diepen.

BEKIJK OOK
“Er zijn nog heel veel zaken die in orde gemaakt moeten worden voor aanname kaderwet Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken”

Hetgeen afgesproken in de bilaterale meeting is vervat in documenten. Beide ministers van Buitenlandse Zaken hebben hier hun handtekening onder geplaatst. Het staatshoofd van Suriname ontving de delegatie hierna. President Desiré Bouterse sprak na zijn ontmoeting met de Chinese delegatie de media toe.

Het staatshoofd ging in op het bezoek van de Chinese minister en van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu. “We moeten ons realiseren dat de wereld haar ogen op Suriname heeft gericht”, stelde de president over de recente bezoeken. Het staatshoofd vroeg de attentie van de Surinaamse gemeenschap voor de diplomatieke ontwikkelingen die gaande zijn in ons land. Hij wees erop dat Suriname economisch voordeel heeft aan de bezoeken.

Minister Wang Yi is de eerste minister van Buitenlandse Zaken die ons land bezocht. Hij vervolgt zijn weg naar New York voor de vergadering van de Verenigde Naties.