VrouwenCollectief waarschuwt voor dreiging in het nachtleven

Drankje

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In de wereld van vandaag, waar sociale bijeenkomsten en uitgaan gemeengoed zijn, is het belangrijk om bewust te zijn van de potentiële gevaren die verborgen kunnen zijn in een onbeheerd drankje.

Ongewenste toevoegingen aan drankjes, vaak aangeduid als “drogeren”, kunnen ernstige gezondheidsrisico’s en persoonlijk gevaar opleveren.

Dat laat het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) aan GFC Lifestyle weten.

Een veelgebruikt middel voor deze praktijk is Rohypnol, beter bekend als “roofie”.  Dit is een sterke sedatieve stof, die, wanneer heimelijk aan een drankje toegevoegd, kan leiden tot geheugenverlies, verminderde motoriek en, in ernstige gevallen, bewusteloosheid.

Dit kan de deur openen voor allerlei vormen van misbruik.

“De beste manier om jezelf tegen dit soort gevaren te beschermen, is door je drankje te allen tijde in het zicht te houden.”

“Laat je drankje nooit onbeheerd achter, en als je twijfelt over de veiligheid ervan, gooi het dan weg. Accepteer geen drankjes van vreemden en let goed op bij het accepteren van drankjes, zelfs van mensen die je kent”, meldt een vertegenwoordigster van het VrouwenCollectief aan GFC.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers