VrouwenCollectief: laat u niet misleiden door flauwekulverhaal en ga vaccineren

GFC NIEUWSREDACTIE– Laat u niet misleiden door een flauwekulverhaal van Stichting Suriname to the Top en ‘bezorgde burgers van Suriname’ en ga uw prikje halen ter bescherming van COVID-19.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) laat in een spoedverklaring aan GFC Nieuws weten, zich ernstige zorgen te maken over de desinformatie die over het vaccineren via de media wordt verspreidt.

Door de waarheid te verkrachten, worden onschuldige mensen ertoe aangezet zich niet te laten prikken, wat voor hen dodelijke gevolgen kan hebben.

Het KSVC benadrukt wederom dat de AstraZeneca- vaccins zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) na uitgebreide analyse van diverse randomized controlled trials waar tienduizenden vrijwilligers uit verschillende continenten aan hebben meegewerkt.

De vaccins worden dagelijks wereldwijd met zeer veel succes  ingezet in de strijd tegen COVID-19.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Amerikaanse CDC onderzoekt gevallen van ontsteking hartspier na coronavaccinatie

“Dat een klein aantal landen ervoor heeft gekozen om andere vaccins in te zetten, betekent niet dat de AstraZeneca- vaccins zijn afgekeurd. Het zijn politieke beslissingen geweest en niet van het EMA”.

Het KSVC vindt het op zijn zachts uitgedrukt belachelijk dat ‘bezorgde burgers van Suriname’ een uit zijn verband gehaalde uitspraak in een krant aanhalen van RIVM- man Jaap van Delden om zo hun desinformatie kracht bij te zetten.

“Alsof de heer van Delden de wijsheid in pacht heeft en bepaalt of vaccins wel of niet veilig zijn”.

Het VrouwenCollectief adviseert een ieder, ook de ‘bezorgde burgers van Suriname’ om te varen op het advieskompas van het EMA en niet op ‘kleedkamerpraatjes’.

“Het advies van het EMA is voor ons bepalend. In tal van landen wordt het vaccin dagelijks geprikt. In het Verenigd Koninkrijk alleen zijn er al bijna 29 miljoen prikjes gezet”.

“Het vaccin redt mensenlevens. De voordelen wegen volgens het EMA honderden keren zwaarder dan de extreem zeldzame bijwerkingen die kunnen ontstaan, schrijft het KSVC.

“Laat u dus niet misleiden door kletspraatjes en ga uw prikje halen”, meldt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief tot slot.

Overige berichten