fbpx

Vrouwen zouden na uiterlijk een jaar hun ondergoed moeten vervangen

GFC NIEUWS- Ook al ziet je ondergoed er na een jaar dragen nog zo goed uit, het moet toch de deur uit.
Er blijken na verloop van tijd toch bacteriën in hier in achter te blijven, ook al was je je onderbroeken nog zo grondig.
De bacteriën die achter kunnen blijven, kunnen voor vervelende infecties en ontstekingen zorgen, denk bijvoorbeeld aan een blaasontsteking.
Zelfs als je je ondergoed net hebt gewassen, kan ondergoed 10.000 bacteriën bevatten, egt gezondheidsspecialiste Shirin Lakhani. Om te voorkomen dat de kans op infecties te groot wordt, doe je er daarom echt goed aan om je onderbroeken na zes maanden of een jaar te vervangen, zegt ze.
In principe zijn de bacteriën niet ontzettend schadelijk, maar als jij je onderbroeken echter voor meer dan een jaar hebt, gaan deze bacteriën zich ophopen. Dit kan nare gevolgen hebben. Zo kan dit leiden tot urineweginfecties, huiduitslag of allergieën. Om dit te voorkomen moet jij je onderbroeken dus zeker niet voor langer dan een jaar gebruiken. Anders kunnen de gevolgen groter zijn dan dat je op het eerste gezicht had gedacht.
Wanneer jij je onderbroeken precies zou moeten weggooien hangt namelijk nog van een aantal andere factoren af. Als jij je onderbroeken regelmatig wast en er een behoorlijk aantal hebt die je om de beurt draagt, kan je er een jaar mee doen.

BEKIJK OOK
Flying On Trusted Wings N.V. rechtmatig en conform vennootschapsrecht opgericht