fbpx
Vrouwen zouden na uiterlijk een jaar hun ondergoed moeten vervangen

GFC NIEUWS- Ook al ziet je ondergoed er na een jaar dragen nog zo goed uit, het moet toch de deur uit.

Er blijken na verloop van tijd toch bacteriën in hier in achter te blijven, ook al was je je onderbroeken nog zo grondig.

De bacteriën die achter kunnen blijven, kunnen voor vervelende infecties en ontstekingen zorgen, denk bijvoorbeeld aan een blaasontsteking.

Zelfs als je je ondergoed net hebt gewassen, kan ondergoed 10.000 bacteriën bevatten, egt gezondheidsspecialiste Shirin Lakhani. Om te voorkomen dat de kans op infecties te groot wordt, doe je er daarom echt goed aan om je onderbroeken na zes maanden of een jaar te vervangen, zegt ze.

In principe zijn de bacteriën niet ontzettend schadelijk, maar als jij je onderbroeken echter voor meer dan een jaar hebt, gaan deze bacteriën zich ophopen. Dit kan nare gevolgen hebben. Zo kan dit leiden tot urineweginfecties, huiduitslag of allergieën. Om dit te voorkomen moet jij je onderbroeken dus zeker niet voor langer dan een jaar gebruiken. Anders kunnen de gevolgen groter zijn dan dat je op het eerste gezicht had gedacht.

Wanneer jij je onderbroeken precies zou moeten weggooien hangt namelijk nog van een aantal andere factoren af. Als jij je onderbroeken regelmatig wast en er een behoorlijk aantal hebt die je om de beurt draagt, kan je er een jaar mee doen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.