Vrouwen VPAS gedenken pasgeboren drieling

In het s’ Lands Hospitaal heeft dinsdag de overhandiging plaatsgevonden van een enveloppe met inhoud en een bloemstuk aan de ouders van de drieling die op 19 december geboren zijn. De vrouwen van de VPAS (Vrouwen Politieke Alliantie Suriname) zijn al jaren bezig de ouders met meerlingen te ondersteunen. De voorzitter van deze Alliantie is Ruth Wijdenbosch.

Op dinsdag 19 december is in ’s Lands Hospitaal de drieling geboren. De trotse ouders zijn Isabel Majoko (32) en Kenneth Ajaiso (34). Het gaat om 2 meisjes en 1 jongen.

Moana (meisje) zag als eerste het levenslicht om 07.40 uur en weegt 1460 gram. Het betrof een spontane bevalling geleid door de verloskundige gezusters, Bell en Bohr-Bell.

De twee andere baby’s kwamen via een keizersnee, uitgevoerd door de gynaecoloog Oliver Ramkhelawan, ter wereld.

Morano (jongen) werd om 8.15 uur met een gewicht van 1490 gram geboren en Johanna (meisje), vernoemd naar oma van moederszijde, een minuutje later; zij weegt 1550 gram.

Opmerkelijk is dat het om de 2e meerling binnen dit gezin gaat. Zes jaar geleden beviel mama Isabel reeds van een tweeling; een jongen en een meisje. Daarvoor had het gezin al 2 kinderen en telt nu in totaal 7 kinderen.(GFC)

Overige berichten