fbpx

Vrouwen van 90 jaar en ouder hebben ook voordeel aan geslachtsgemeenschap

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zeer oudere vrouwen gezondheidsvoordelen kunnen halen uit het hebben van geslachtsgemeenschap.

Voor hoogbejaarde vrouwen kan het van bil gaan met een man het risico op onder anderen hoge bloeddruk verlagen.

Dat is althans de uitkomst van de eerste grootschalige studie naar de invloed van geslachtsgemeenschap  op de gezondheid op het hart op veel latere leeftijd.

De resultaten van het onderzoek dat werd geleid door een wetenschapper van de Michigan State University(VS) zijn online gepubliceerd in het Journal of Health and Social Behaviour.

Vrouwen van 90 jaar en ouder hebben ook baat bij geslachtsgemeenschap

Wetenschappers wijzen erop dat er mogelijk verschillen zijn voor wat betreft de gezondheidseffecten van seks op zeer hoge leeftijd bij mannen en vrouwen.

BEKIJK OOK
Risico op epilepsie hoger na COVID-19 dan na influenza - vooral bij kinderen

Hoogbejaarde mannen die eenmaal per week of vaker van bil gaan zouden in een later stadium mogelijk meer kans hebben op cardiovasculaire gebeurtenissen dan heren die seksueel inactief waren.

Deskundigen vertellen aan GFC Nieuws dat er echter geen consensus over deze theorie bestaat en dat deze juist sterk in twijfel wordt getrokken.

Experts zijn het wel erover eens dat dit risico nog niet is gevonden bij oudere vrouwen. Integendeel hebben zelfs vrouwen van 90 jaar en ouder profijt bij het dikwijls bedrijven van de liefde.