fbpx

Vrouwen Santigron wisselen van gedachten met RO-minister over ontwikkeling dorp

GFC NIEUWS- Een delegatie van vrouwen uit Santigron (Wanica) hebben donderdag met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) van gedachten gewisseld over de recente ontwikkelingen in het dorp en de impact daarvan op het leven van alledag.

Basja Georgetina Emanuels en Maureen Gadden hebben mede namens de vrouwen van het dorp het woord gevoerd.

Onder andere is stilgestaan bij diverse ontwikkelingen rond Santigron. Minister Dikan heeft de bezoekers onder andere geïnformeerd over de staat van de kostgronden en eventuele initiatieven om de productiecapaciteit van de plaatselijke gemeenschap te verhogen.

Hij vertelde ook over de inspanningen van het ministerie om, met name via het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB), lokale gemeenschappen te helpen hun productie op te voeren in een poging ook de verdiencapaciteit van de mensen te verbeteren.

De delegatie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bewindsman namens het dorp in het algemeen, de vrouwen in het bijzonder, de minister te bedanken voor zijn hulpvaardigheid. Ze hebben de minister verrast met een bijzonder cadeau.

De bewindsman kreeg een op traditionele wijze geborduurde set beddengoed. Ze hielden de minister voor dat hij het presentje te danken heeft aan zijn weldadigheid. Op deze wijze bedankten zij hem voor de schenking van een grote hoeveelheid brandstof, toen ze in 2016 zijn hulp hadden ingeroepen.

BEKIJK OOK
Groep Inheemsen gaat politie aanklagen

De vrouwen verkeerden in een noodsituatie waarbij ze vanuit Albina een patiënt moesten vervoeren naar het binnenland. “Toen wij bij u hebben aangeklopt, heeft u geen moment geaarzeld. U gaf ons op dat moment wat wij hard nodig hadden”, aldus Emanuels.

De vrouwen hebben hem aangespoord om in zijn werk en zijn streven het binnenland te ontwikkelen en op de ingeslagen weg voort te gaan en humaniteit te blijven tonen.

De minister was verrast met het geschenk voor de daad die hem overigens allang was ontgaan. Hij noemde de actie van de vrouwen “een zeer groot gebaar”.

Als minister doe je slechts je werk. Je doet wat je moet doen. Daar verwacht je echt niets voor terug. En dat het dan toch op deze wijze wordt gewaardeerd, doet toch goed,” aldus de minister.

Hij bedankte de vrouwen voor het bijzonder gebaar. De minister zei aan het eind van het bezoek spoedig een bezoek te willen brengen aan Santigron.