fbpx

Vrouwen mogen wel staande plassen tijdens het douchen, geen schadelijke gevolgen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Er bestaat nog steeds een discussie of het schadelijke effecten teweegbrengt wanneer vrouwen in een staande positie in de douche of elders urineren.

Verschillende artsen suggereren dat de anatomie van vrouwen niet geschikt is om staand te plassen, zoals dat bij mannen wel het geval is.

Ook al zouden ze 1 been omhoog houden, kan de bekkenbodem, zo luidt de theorie, niet goed ontspannen, waardoor de blaas niet helemaal goed geledigd kan worden.

Dat zou vervolgens een negatieve invloed kunnen hebben op onder meer de aandranggevoelens die in de hersenen worden gereguleerd en een overactieve blaas in de hand werken.

Geen nadelige gevolgen bij plassen onder de douche

BEKIJK OOK
Verband tussen diabetes en urineweginfecties ontdekt

Maar volgens de populaire Amerikaanse uroloog Rena Malik, die eerder werd uitgeroepen tot ‘Top Urologie en Urogynecology Doctor’ in Baltimore Magazine is het voor een merendeel meisjes en dames veilig om te plassen tijdens het douchen.

Malik, een assistant professor en director of female pelvic medicine & reconstructive surgery verbonden aan de University of Maryland, legt uit dat het urineren onder de douche zelfs kan zorgen voor het besparen van kostbaar water.

Het toilet hoeft dan minder vaak doorgespoeld te worden.

Zij adviseert vrouwen die veel last hebben van blaasproblemen om zich te laten nakijken door een uroloog.

Foto ter illustratie.