fbpx

'Vrouwen met rode onderbroek aan mogen niet klagen over verkrachting, ze vragen erom'

GFC NIEUWS- Vrouwen die rood ondergoed dragen, mogen niet klagen over verkrachting omdat ze hiermee zelf ‘om seks vragen’.

Boze demonstranten zijn sinds vorige week in Peru de straat op gegaan uit protest tegen de beslissing van een rechtbank, dat vrouwen die een rode slip dragen niet mogen klagen als ze worden verkracht omdat ze zo zelf ‘om seks vragen’.

Massa’s vrouwen verzamelden zich om te protesteren tegen een uitspraak om een ​​verdachte van verkrachting vrij te spreken omdat zijn vermeende slachtoffer rood ondergoed droeg op de avond van de vermeende verkrachting.

De rechters oordeelden dat het slachtoffer in feite “bereid” was om seks te hebben vanwege de kleur van de onderbroek die ze aan had.

De controversiële uitspraak heeft tot verontwaardiging geleid in het land nadat de rechters, waaronder twee vrouwen en een man, oordeelden dat het vrouwelijke slachtoffer niet echt de verlegen en gereserveerde persoon was die ze beweerde te zijn, meldt thesun.

De verkrachtingszaak werd eind januari 2019 voor het eerst gemeld door het 20-jarige slachtoffer, die om juridische redenen niet bij naam is genoemd.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie

De jonge vrouw beweert dat ze bewusteloos is geraakt nadat ze onder valse voorwendselen door de beklaagde, de 22- jarige Giancarlo Miguel Espinoza Ramos, naar een feest was gebracht.

Ze zegt dat ze de volgende dag naakt wakker werd in het bed van Espinoza Ramos.

Sinds de omstreden uitspraak van 29 oktober hebben demonstranten er bij functionarissen op aangedrongen de beslissing ongedaan te maken.

Het gebruik van ondergoed in een verkrachtingsonderzoek is niet nieuw. In 2018 werd een 27-jarige verdachte vrijgesproken tijdens een verkrachtingsproces in Ierland, waarin hij beweerde dat zijn 17-jarige aanklager een string met een kanten voorkant droeg.

In een zaak in Schotland in 2002 maakte een 17-jarige een einde aan haar leven nadat ze gedwongen was haar eigen ondergoed omhoog te houden tijdens een verkrachtingsproces, waarin haar aanvaller uiteindelijk schuldig werd bevonden.

Foto ter illustratie.