fbpx
‘Vrouwen met rode onderbroek aan mogen niet klagen over verkrachting, ze vragen erom’

GFC NIEUWS- Vrouwen die rood ondergoed dragen, mogen niet klagen over verkrachting omdat ze hiermee zelf ‘om seks vragen’.

Boze demonstranten zijn sinds vorige week in Peru de straat op gegaan uit protest tegen de beslissing van een rechtbank, dat vrouwen die een rode slip dragen niet mogen klagen als ze worden verkracht omdat ze zo zelf ‘om seks vragen’.

Massa’s vrouwen verzamelden zich om te protesteren tegen een uitspraak om een ​​verdachte van verkrachting vrij te spreken omdat zijn vermeende slachtoffer rood ondergoed droeg op de avond van de vermeende verkrachting.

De rechters oordeelden dat het slachtoffer in feite “bereid” was om seks te hebben vanwege de kleur van de onderbroek die ze aan had.

De controversiële uitspraak heeft tot verontwaardiging geleid in het land nadat de rechters, waaronder twee vrouwen en een man, oordeelden dat het vrouwelijke slachtoffer niet echt de verlegen en gereserveerde persoon was die ze beweerde te zijn, meldt thesun.

De verkrachtingszaak werd eind januari 2019 voor het eerst gemeld door het 20-jarige slachtoffer, die om juridische redenen niet bij naam is genoemd.

De jonge vrouw beweert dat ze bewusteloos is geraakt nadat ze onder valse voorwendselen door de beklaagde, de 22- jarige Giancarlo Miguel Espinoza Ramos, naar een feest was gebracht.

Ze zegt dat ze de volgende dag naakt wakker werd in het bed van Espinoza Ramos.

Sinds de omstreden uitspraak van 29 oktober hebben demonstranten er bij functionarissen op aangedrongen de beslissing ongedaan te maken.

Het gebruik van ondergoed in een verkrachtingsonderzoek is niet nieuw. In 2018 werd een 27-jarige verdachte vrijgesproken tijdens een verkrachtingsproces in Ierland, waarin hij beweerde dat zijn 17-jarige aanklager een string met een kanten voorkant droeg.

In een zaak in Schotland in 2002 maakte een 17-jarige een einde aan haar leven nadat ze gedwongen was haar eigen ondergoed omhoog te houden tijdens een verkrachtingsproces, waarin haar aanvaller uiteindelijk schuldig werd bevonden.

Foto ter illustratie.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…