fbpx

Vrouwen met overgewicht lopen mogelijk het grootste risico op long COVID

GFC NIEUWSREDACTIE- In een nieuwe studie werd ontdekt dat vrouwen met overgewicht het grootste risico lopen op het ontwikkelen van long COVID.

Long COVID kan symptomen omvatten zoals vermoeidheid, kortademigheid, hartkloppingen, concentratieproblemen en vele anderen. Deze symptomen kunnen slopend zijn en de kwaliteit van leven van een persoon aanzienlijk beïnvloeden.

De term long COVID omvat zowel “aanhoudende symptomatische COVID-19” als “post COVID-syndroom”, symptomen die 12 weken of langer aanhouden. Het onderzoek richtte zich op het laatste.

Mensen in Norfolk, Engeland, die minstens 12 weken eerder positief waren getest op COVID, zijn ondervraagd. Van de in totaal 1.487 deelnemers die de online vragenlijst invulden, zeiden 774 respondenten (52%) dat ze ten minste één lang COVID-symptoom ervoeren.

BEKIJK OOK
Mogelijk compensatie voor boeren getroffen door rattenplaag

De meest gemelde symptomen waren angst (32%), algemene pijn of ongemak (28%), vermoeidheid (25%), slapeloosheid (22%) en cognitieve stoornissen (20%).

“We ontdekten dat vrouwen en mensen met een hoge BMI een verhoogd risico hadden op het ontwikkelen van long COVID in vergelijking met mannen en mensen met respectievelijk een normale of lage BMI”, zeggen de onderzoekers.