fbpx

Vrouwen in verkrachtingszaak bekennen: ‘Wij hebben gelogen’

De afgelopen week bekende opnieuw een vrouw dat zij had gelogen in de verkrachtingszaak tegen rechter Brett Kavanaugh. Eerder hadden twee andere vrouwen toegegeven leugenachtige verklaringen te hebben afgelegd met als doel de benoeming van Kavanaugh te voorkomen.

Judy Munro-Leighton schreef begin-oktober in een email dat zij “Jane Doe” was, de persoon die in een anonieme brief had verklaard dat zij door Kavanaugh op de achterbank van een auto met veel geweld was verkracht.

Zij probeerde daarna de onderzoekers in de zaak te ontlopen, maar die slaagden er toch in contact met haar te krijgen. In een telefoongesprek bekende zij dat zij Kavanaugh nog nooit had ontmoet.

De FBI zal mogelijk ook een onderzoek doen naar Julie Swetnick en haar advocaat Michael Avenatti. Zij zouden tegen het Congres gelogen hebben.

BEKIJK OOK
Politie Albina zal optreden tegen foutparkeerders

Swetnick had beweerd dat zij slachtoffer was van een aantal groepsverkrachtingen door rechter Kavanaugh en zijn vrienden. Zij zou gezien hebben dat Kavanaugh alcoholische drank door punch hadden gedaan om te maken dat meisjes zich niet konden verweren.

Later wijzigde zij haar verhaal. Zij zou Kavanaugh en zijn vrienden alleen maar in de buurt van de punchbowl hebben gezien en wist niet of zij ooit hadden meegedaan aan een verkrachting.

Een vrouw die schriftelijk de verklaring van Swetnick had bevestigd, beweerde achteraf dat haar woorden door advocaat Avenetti uit hun verband waren gerukt.