Vrouwen in Suriname mogen niet gevangen worden gehouden, ze zijn geen bezit van mannen

GFC NIEUWSREDACTIE- Er moet actie worden ondernomen tegen mannen in Suriname die nog steeds denken dat  hun vrouw of vriendin hun eigendom is.

Het blijkt steeds vaker voor te komen dat kwetsbare vrouwen onder verschillende soorten bedreiging genoodzaakt zijn om hun relatie voort te zetten, ondanks zij er een einde aan willen maken.

Uit angst voor represailles blijven sommige van deze vrouwen gegijzeld en kunnen niet hun eigen gang gaan in het leven.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC)aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC reageert naar aanleiding van het gijzelingsgeval van een vrouw in Zorg en Hoop. De 29- jarige dame wordt al langer dan zes maanden onder druk gezet om de liefdesrelatie met haar vriend niet te beëindigen. Haar huidige vriend heeft haar subtiel duidelijk gemaakt dat ze anders haar kind nooit meer zal zien.

“Het is onacceptabel dat er nog mannen zijn die denken dat een vrouw hun bezit is. Een vrouw heeft het recht om een relatie te beëindigen indien ze niet verder wil en mag met een andere man een ander leven opbouwen”.

Mannen die zich zo bezitterig gedragen en dreigende taal uitslaan moeten hard worden aangepakt door overheidsinstanties”, aldus het KSVC.

BEKIJK OOK: Snel en effectief overtollig  buikvet verwijderen! KLIK HIER VOOR MEER informatie…

Overige berichten