fbpx
Facebook Pagelike Widget

Vrouwen in Suriname huilen vaker en hebben slapeloze nachten om coronavirus

GFC NIEUWS– Er is een toename van vrouwen in Suriname die te kampen hebben met huilbuien, slapeloze nachten en overmatige stress. Dat zegt de voorzitster van de Vrouwenbeweging van de Internationale GH Foundation, Jennifer Atmo tegen GFC Nieuws.

Ze merkt een duidelijke toename van vrouwen die aangeven zich ernstige zorgen te maken over de situatie waarin ze momenteel verkeren. Het gaat daarbij veelal om mensen in de leeftijdsgroep tussen 30 jaar en ouder.

“Wat nu speelt zijn de sterk verhoogde prijzen in de winkels en de angst voor het coronavirus. Vrouwen vertellen mij dat ze veel vaker huilen, niet makkelijk meer in slaap kunnen vallen of midden in de nacht klaarwakker worden. Ze zijn erg bang en maken zich grote zorgen over de toekomst van zichzelf en bovenal hun kinderen”, legt Atmo uit.

De voorzitter van de Vrouwenbeweging adviseert vrouwen om vooral veel te praten met een vertrouweling over hun zorgen.

“In deze onzekere periode is het erg belangrijk om je gevoelens te uiten en die niet op te kroppen. Daarnaast is het handig om desnoods met een deskundige na te gaan op welke wijze je de persoonlijke problemen structureel kan oplossen. Oplossingsgericht proberen te denken en handelen, in plaats van piekeren over je problemen kan in veel gevallen bevrijdend werken”, aldus Atmo.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…