Vrouwen in Suriname huilen vaker en hebben slapeloze nachten om coronavirus

GFC NIEUWS– Er is een toename van vrouwen in Suriname die te kampen hebben met huilbuien, slapeloze nachten en overmatige stress. Dat zegt de voorzitster van de Vrouwenbeweging van de Internationale GH Foundation, Jennifer Atmo tegen GFC Nieuws.

Ze merkt een duidelijke toename van vrouwen die aangeven zich ernstige zorgen te maken over de situatie waarin ze momenteel verkeren. Het gaat daarbij veelal om mensen in de leeftijdsgroep tussen 30 jaar en ouder.

“Wat nu speelt zijn de sterk verhoogde prijzen in de winkels en de angst voor het coronavirus. Vrouwen vertellen mij dat ze veel vaker huilen, niet makkelijk meer in slaap kunnen vallen of midden in de nacht klaarwakker worden. Ze zijn erg bang en maken zich grote zorgen over de toekomst van zichzelf en bovenal hun kinderen”, legt Atmo uit.

De voorzitter van de Vrouwenbeweging adviseert vrouwen om vooral veel te praten met een vertrouweling over hun zorgen.

“In deze onzekere periode is het erg belangrijk om je gevoelens te uiten en die niet op te kroppen. Daarnaast is het handig om desnoods met een deskundige na te gaan op welke wijze je de persoonlijke problemen structureel kan oplossen. Oplossingsgericht proberen te denken en handelen, in plaats van piekeren over je problemen kan in veel gevallen bevrijdend werken”, aldus Atmo.

Overige berichten