fbpx

Vrouwen hebben meer kans om te sterven aan een ‘gebroken hart’ dan mannen

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrouwen zijn kwetsbaarder voor het gebroken hart syndroom, echter zijn de onderliggende redenen niet volledig bekend.

Het gebroken hart syndroom is een relatief zeldzame aandoening die lijkt op een hartaanval veroorzaakt door stressvolle gebeurtenissen. Symptomen zijn pijn op de borst en kortademigheid.

Een mogelijke verklaring, volgens Jennifer Wong, MD, een cardioloog in Orange County, Californië, is dat het syndroom kan worden veroorzaakt door emotionele nood. Stress kan vrouwen ook anders beïnvloeden dan mannen, schrijft Psych Central.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen absorberen mogelijk mannelijke hormonen tijdens geslachtsgemeenschap met hun partner

“Het kan zijn dat er in het algemeen minder hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen dan bij mannen, maar vrouwen hebben vaker last van stress-geïnduceerde cardiomyopathie,” zei Wong.

BEKIJK OOK
82- jarige rijke zakenman die beweert dagelijks met 2 vrouwen naar bed te gaan komt met bewijs

Het is ook mogelijk dat externe stressoren zijn toegenomen bij vrouwen met een verhoogd risico in het algemeen.

Terwijl het gebroken hart syndroom toeneemt bij vrouwen van 50 tot 74 jaar oud, laten de gegevens zien dat het risico afneemt met de leeftijd voor vrouwen ouder dan 75, wat voor onderzoekers als een verrassing kwam.