fbpx

Vrouwen hebben geen geld om maandverband te kopen en raken ernstig gedupeerd

GFC NIEUWS- Menstruatie-armoede, een tekort aan geld om maandverband te kopen, schijnt een groot probleem te zijn voor sommige vrouwen en jonge meisjes.

Vooral jonge meisjes die niet in staat zijn om voldoende geld te verdienen, hebben te kampen met dit gênant euvel. In de menstruatieperiode blijken steeds meer van hen niet naar school te gaan of zich te onttrekken van sociale activiteiten, omdat ze niet in staat zijn een tampon in te brengen of maandverband te gebruiken.

Menstruatie- armoede komt in veel landen voor, ook in rijke westerse landen als Nederland.

OOK INTERESSANT
Gedeelte langs Waterkant vanaf de Waag tot gemaal Jodenbreestraat krijgt renovatiebeurt

Hoe het gesteld is met Suriname is onduidelijk. Er zijn tot nu toe weinig officiële gegevens bekend. Maar het kan gelet op het wereldwijde probleem niet uitgesloten worden dat ook in Suriname vrouwen en jongedames maandelijks hiermee worden geconfronteerd.

Om een einde te maken aan de ellende van menstruatie- armoede heeft de regering in Schotland een wet aangenomen om maandverband en tampons gratis te maken voor vrouwen. De Schotse overheid hoopt hiermee deze groep uit hun isolement te halen tijdens hun menstruatieperiode.