fbpx
Vrouwen en ook mannen, huil maar lekker uit, het is goed voor je!

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-. P. Peterson Ph.D

De vrouwenafdeling van de GH Internationale Foundation heeft in een donderdag gepubliceerd bericht kenbaar gemaakt dat Surinaamse vrouwen in deze moeilijke periode vaker zijn gaan huilen. De redenen zijn voornamelijk de hogere prijzen in de winkels en de angst voor het coronavirus.

Maar is huilen echt zo slecht als sommigen denken? Is huilen niet een normale uiting van je emoties? Huilen, lachen, woede, blijdschap, verdriet, frustratie en jaloezie, horen die niet bij een gezond mens? Bij het leven! Is het niet beter om gewoon te huilen wanneer je daarvoor voelt?

HUILEN IS ERG GEZOND

Huil maar lekker uit! Mannen en vrouwen doen er goed aan om hun emoties te uiten. Uit een degelijk> onderzoek is gebleken dat in de tranen die vrijkomen bij het emotioneel huilen, stoffen vrijkomen die je goed laten voelen. Oxytocine en endorfine. Deze stoffen zorgen voor een bevrijdend gevoel, hebben een pijnstillend effect, verbeteren het humeur en zorgen voor een betere slaap.

Dat is ook de reden dat sommigen na een stevige huilbui ineens in lachen uitbarsten.

Een ander voordeel van huilen is dat het een stress verminderend effect teweeg kan brengen. Huilen verlaagt namelijk ook je adrenaline en noradrenaline. Deze stoffen maakt het lichaam aan bij verschillende soorten stresssituaties.

Huilen helpt ook om de ogen schoon te maken en schadelijke bacteriën te elimineren vanwege lysozyme die in traanvocht aanwezig is. Bovendien helpt huilen om het zicht te verbeteren.

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)