fbpx

Vrouwen die hun urine inhouden om tot hoogtepunt te komen tijdens plassen lopen grote kans op incontinentie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Vrouwen die er een gewoonte van maken hun urine voor langere tijd in te houden met het doel tijdens het plassen gevoelens van een hoogtepunt op te wekken, kunnen dat liever achterwege laten.

Verscheidene urologen en gynaecologen benadrukken dat er niets mis is met vrouwen die tot hun hoogtepunt komen tijdens het plassen. Het hebben van de zogenoemde ‘Pee-Gasms’ zijn volkomen natuurlijk.

De befaamde Amerikaanse uroloog Rena Malik legt uit waarom vrouwen een zeer prettig gevoel kunnen krijgen tijdens het ledigen van een overvolle blaas.

Een overvolle blaas oefent volgens haar druk uit op andere organen, inclusief de clitoris.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Tientallen liters urine in het zwembad vaak ook oorzaak rode ogen na zwemmen

Bij het plassen ontstaat er een neerwaartse druk van de volle blaas op de schacht van de clitoris, wat kan zorgen voor een intense prikkeling van de zenuwen in het gebied. Dit geeft een tintelend gevoel dat vergelijkbaar is met een hoogtepunt.

BEKIJK OOK
Tientallen miljoenen mannen impotent en het aantal neemt toe

Maar, zegt Malik, assistant professor en director of female pelvic medicine & reconstructive surgery verbonden aan de University of Maryland in de VS, vrouwen die hun plas inhouden lopen een groter risico op het ontwikkelen van blaasinfecties.

Een ander nadeel is dat de blaas uitgerekt kan raken en in een later stadium dat ertoe bijdraagt dat de blaas tijdens het plassen niet goed of helemaal niet geledigd kan worden.

Volgens de uroloog die in 2019 werd uitgeroepen tot ‘Top Urologie en Urogynecology Doctor’ in Baltimore Magazine, is ook de kans veel groter op het ontwikkelen van incontinentieklachten.

Bovendien wordt het frequent inhouden van urine in verband gebracht met nierstenen.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER