Vrouwen die partners zoeken op basis van salaris veroorzaken ophef op sociale media

Schrikken

OPINIE- In Suriname zien we een nieuwe trend: vrouwen zijn niet alleen op zoek naar liefde in een relatie, maar zoeken ook naar een partner die aan het eind van de maand minstens SRD 7000,- in handen heeft.

Deze ontwikkeling, die behoorlijk wat ophef veroorzaakt op sociale media, wordt gevoed door de wens van vrouwen om niet alleen belast te zijn met huishoudelijke taken zoals het wassen van kleding voor hun partner. Ze zien zichzelf niet als ‘slaven’ en verlangen naar een partner die financieel kan bijdragen.

Het hebben van een partner die je financieel kan ondersteunen is aangenaam, maar geld mag nooit het enige criterium zijn in een relatie.

Als vrouw – maar dit geldt ook voor mannen – heb je iemand nodig met wie je goed kan opschieten, die bereid is om te luisteren en die je door donkere dagen heen kan helpen. Geld is zeker een pluspunt, maar zeker niet het allerbelangrijkste.

Het verlangen van vrouwen om in luxe te leven is begrijpelijk. Echter, wanneer je alle materiële bezittingen weg zou nemen, wat zou je partner je dan nog kunnen bieden? Zou je je nog steeds gelukkig voelen met iemand die je emotioneel niet kan bijstaan?

Het is daarom cruciaal om niet alleen op zoek te gaan naar luxe in een partner. Het is belangrijk om ook de emotionele kant van de relatie in acht te nemen en te streven naar een gezond evenwicht tussen materiële welvaart en emotionele verbondenheid.

OOK INTERESSANT
Komt het wel goed met Surinaams voetbal?

Een duurzame, gelukkige relatie vraagt immers om meer dan alleen financiële zekerheid.

C. M.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud