fbpx

Vrouwen die op latere leeftijd dikker worden hebben grotere kans op borstkanker

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat overgewicht een groter risico met zich meebrengt op het ontwikkelen van verschillende kankers evenals hart – en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en andere ziekten is algemeen bekend.

Het hebben van relatief meer vetweefsel kan bij vrouwen de kans op onder anderen het krijgen van borstkanker vergroten. Volgens experts wordt dat mogelijk mede veroorzaakt door hogere oestrogeenspiegels.

Ook bij mannen is er sprake van een grotere dreiging op het krijgen van diverse soorten kankers en andere zeer ernstige aandoeningen, vooral wanneer er in het taillegebied veel lichaamsvet is opgeslagen.

De Europese gezondheidsexpert Jonathan Clarke vertelt aan GFC Nieuws dat vrouwen, maar ook mannen met overgewicht bovendien vaker hogere niveaus hebben van het hormoon insuline.

jonathan clarke

Jonathan Clarke

Hogere insulinespiegels zijn volgens hem door wetenschappers ook in verband gebracht met verschillende vormen van kanker.

BEKIJK OOK
Vrouw die erg ziek werd na eten van sushi waarschuwt: wees extra voorzichtig

Jonathan Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, wijst erop dat het risico op borstkanker bij vrouwen iets kleiner lijkt te zijn wanneer die al sinds hun jeugd kampen met overgewicht.

“Onderzoekingen suggereren namelijk dat vrouwen die als volwassenen in gewicht zijn aangekomen, een groter gevaar lopen. Maar daar wordt nog steeds onderzoek naar gedaan”, aldus de topexpert.

Andere researchers laten weten dat overtollig vet rondom de buikstreek een grotere bedreiging vormt in vergelijking met vet bij de dijen en heupen.