fbpx

Vrouwen die de pil innemen hebben voorkeur voor zachtaardige en stabiele man

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dames die anderzijds helemaal niet aan anticonceptie doen, geven tijdens het ovuleren voorrang aan ‘dominante en mannelijkere alfa-mannen.’ Dit is grotendeels te wijten aan de sterke toename van het hormoon oestrogeen tijdens de eisprong.

Het dategedrag van vrouwen is enorm onderhevig aan de tijd van de maand, en of zij (gecombineerde) orale anticonceptie gebruiken.

“In een normale situatie, zonder het gebruik van de pil, zijn er vaak duidelijke verschillen merkbaar in de partnerkeuze van dames. Buiten de eisprong periode neigt ze meer naar een lieve, stabiele en minder dominante man.”

Dat vertelt de expert op het domein van gezondheid en verjonging Jonathan Clarke aan GFC Nieuws.

jonathan clarke

Jonathan Clarke

De inname van onder andere estradiol in combinatie met een progesteron zorgt ervoor dat een vrouw als het ware permanent wordt ‘gecastreerd’, doordat de totale en vrije testosteron waarden naar beneden keldert.

Een sterke daling van het hormoon testosteron heeft bij mannen en vrouwen een mate van invloed op intra- en interseksuele selectie. (intraseksueel = strijd binnen het geslacht. interseksueel = eigenschappen die de aantrekkelijkheid voor het andere geslacht vergroten.)

Clarke, de specialist die met regelmaat gezondheidscases belicht, zegt dat met name de reductie van dit hormoon ervoor zorgt dat vrouwen de tendens hebben om te gaan voor een ‘veilige keus’ als het gaat om een partner.

OOK INTERESSANT
Nederlands homostel teleurgesteld: wij mochten in Suriname niet hand in hand lopen

Gezien het feit dat dames vaak jarenlang deze vorm van contraceptief blijven gebruiken en dus niet ovuleren, is er mogelijk door de jaren heen nauwelijks verschil merkbaar in de type mannen die ze date.

“De kans is dus aanwezig dat zij haar huidige vriend of man niet zou hebben gekozen indien de normale hormonale fluctuaties wel aanwezig waren”, stelt Jonathan Clarke tot slot.

Bekijk hier meer publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.